Kolar: Protiv besmislenih ulaganja u strane kompanije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 05. 2016. | Komentara: 0

Kolar: Protiv besmislenih ulaganja u strane kompanije

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra apsolutno prioritetnim dovođenje stranih i domaćih investitora u cilju pokretanja privrede, ali je upitno da li sva ulaganja  imaju smisla, istakao je predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar. Govoreći u emisiji „Radar“ Radio-televizije Vojvodine o investicijama američke kompanije „Lear“ u Novi Sad i finansijskim obavezama grada prema toj kompaniji, Kolar je najveće zamerke izneo upravo na sam ugovor koji nije dovoljno transparentan i nejasnoće oko ulaganja.

 

– Trideset tri miliona evra je obaveza grada Novog Sada u parterne radove, u izgradnju objekta, 14 miliona evra je subvencija „Lear“- u od strane Vlade Republike Srbije, što u zbiru iznosti 47 miliona evra. Kada se to podeli na ugovornu obavezu koja kaže između 1.600 i 2.000 radnika, da kažemo na 2.000 radnika, to iznosi  23.500 evra subvencije po jednom radnom mestu – istakao je Kolar. Ponovio je da LSV podržava investiranje i od strane lokalne samouprave u stvaranje novih radnih mesta, ali ne pošto-poto, pod svakojakim okolnostima.

– Ovo su zaista sporne okolnosti – zaključio je Kolar.


(BILSV, 12. 05. 2016)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook