LSV podržava somborske poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 12. 02. 2016. | Komentara: 0

LSV podržava somborske poljoprivrednike

SOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor ponovo je podržao somborske poljoprivrednike koji traže raspisivanje licitacija za zakup državne zemlje. Šef odborničke grupe LSV u Skupštini grada Sombora Zoran Terzin rekao je da je usvajanje novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu samo dodatno pogoršalo situaciju i probleme paora.

 
- Iz Sombora imamo nekoliko republičkih poslanika, a niko od njih nije glasao protiv tog zakona. Znači, poslanici SPO, Nove Srbije i SNS su svi redom glasali za taj zakon i onda ne čudi što takvu politiku i sprovode u gradu Somboru, gde ne dozvoljavaju manjim poljoprivrednim proizvodjačima da uđu u posed i zakupe državnu zemlju, sve iščekujući primenu novog zakona - rekao je Terzin.
 
Na konferenciji za novinare je predstavnik poljoprivrednih proizvodjača Mile Đapić rekao da poljoprivrednici žele da legalnim putem što pre uđu u posed, jer prolaze rokovi za pripremu zemljišta.
 
Republička poslanica LSV Olena Papuga naglasila je da Liga ne odustaje od prikupljanja 100.000 potpisa za promenu Ustava Srbije i referendum za spas vojvođanskih oranica.
 
- Državno zemljište će se izdavati velikim investitorima, tako da će naše dve tri generacije malih paora, mladih ljudi ostati bez zemljišta. Zato akcije LSV traje, mi i dalje skupljamo 100.000 potpisa da sačuvamo našu zemlju - rekla je Papuga.
 
(BILSV, 12.02.2016)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook