LSV zahteva javnu raspravu o budžetu grada Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

LSV zahteva javnu raspravu o budžetu grada Zrenjanina

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od predsednika Skupštine grada Zrenjanina Radovana Bulajića i gradonačelnika grada Zrenjanina Ivana Bošnjaka da se Nacrt Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2013. godinu stavi na javnu raspravu i da se prekine sa praksom sadašnje vlasti da se odluke koje se tiču svih građana i građanki Zrenjanina donose nenajavljeno i pod velom tajnosti – saopštila je danas Odbornička grupa LSV u zrenjaninskoj Skupštini.

LSVKako navode u saopštenju, budžet je jedan od najvažnijih dokumenata koji usvaja Skupština i njegovo donošenje mora biti transparentno. Ligaši ističu da se jedino kroz javno prezentovanje Nacrta, raspravu i uključivanje najšire javnosti osigurava da će Zrenjanin dobiti kvalitetno finansiranje sledeće godine.

- Podsećamo da je prethodna vlast, u kojoj je LSV participirala, uvela praksu da se Nacrt Odluke o budžetu stavi na javnu raspravu pre nego što će se naći na dnevnom redu Skupštine i upozoravamo gradske čelnike da ih Zakon o budžetskom sistemu Republike Srbije obavezuje da sledeća sednica Skupštine Zrenjanina mora biti održana najkasnije do 20. decembra, do kada je i poslednji rok da skupština lokalne vlasti donese odluku o budžetu lokalne vlasti. I pored toliko malo preostalog vremena, ni o ovoj, kao ni o većini tema koje su od presudnog značaja za nesmetano funkcionisanje Zrenjanina, nova vlast se ne izjašnjava – navedeno je u saopštenju.

Odbornici LSV dodaju da je ovo samo nastavak političke nekulture i osionosti koju vlast demonstrira od prvog dana od kada vode grad i od kada skandalozno krše zakonske procedure i demokratske principe, zloupotrebljavaju institucije i ponižavaju sve Zrenjanince i Zrenjaninke. Kašnjenje donošenja Nacrta o budžetu grada Zrenjanina za 2013. godinu, kako je navedeno, pokazuje da vladajuća garnitura ima nameru da nastavi da novcem građana i građanki kupuje i ovako nestabilnu skupštinsku većinu i da gradsku kasu koristi u političke svrhe.

- Odbornička grupa LSV obaveštava gospodina Bulajića i Bošnjaka da sve u vezi sa planiranjem i donošenjem budžeta za sledeću godinu mora da bude javno i da građani i građanke moraju biti uključeni u njegovo kreiranje. U suprotnom, Zrenjanin će dovesti do ekonomskog kolapsa i biće odgovorni za nenamensko trošenje para građana i građanki – upozorili su zrenjaninski ligaši. Oni su dodali da jedino objašnjenje za ovakvo ponašanje vide u nameri vlasti ili jednog njenog dela da se u gradu uvede prinudna uprava i da se Zrenjanin dovede u stanje ekstremne političke nestabilnosti. To bi u ovom slučaju bio potez očajnika u nameri da se što duže odloži odgovaranje za štetu koju su naneli Zrenjaninu.

(BILSV, 07.12.2012)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook