Truo kompromis gurnuo Novembarske nagrade Pančeva pod tepih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 10. 2014. | Komentara: 0

Truo kompromis gurnuo Novembarske nagrade Pančeva pod tepih

PANČEVO  – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov upitao je lokalnu vlast koliko je kompromisa za koje građani ne znaju, ako se i Novembarska nagrada dodeljuje uz kompromis.

LSV

- Nakon sednice Komisije, bili smo svedoci izjava kojima se potvrđuje dodela Novembarskih nagrada, kao i stav gradonačelnika o pritiscima na Komisiju. A rezultat je kompromis. Kao da se ništa nije desilo. Čak smo čuli i molbu zamenika predsednika Komisije da se o ovoj temi više ne raspravlja. Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom podvlači pitanje: Ako se ovako nešto dešava sa Novembarskom nagradom, šta se sve dešava u bitnim segmentima za funkcionisanje Grada, u sferi privrede, ekonomije i finansija, u segmentima u koje je uključen novac, i koliko je kompromisa za koje građani ne znaju – rekao je Veselinov.

Odbornik LSV u pančevačkoj skupštini Vladan Keljević je rekao i da je Liga pokušala da, između dve sednice žirija za dodelu nagrada, dobije više informacija na sednici Skupštine Grada od gradonačelnika i zamenika predsednika žirija, ali bez uspeha. On je ocenio i da u vladajućoj koaliciji „duva velika promaja, da prljav veš izbija na površinu i da je ovo još jedan dokaz da je koalicija napravljena nakaradno“.

- Svako od nas treba da se zapita ko zapravo vodi ovaj grad. Da li svako može da vrši pritiske na nekog i da opet dođe do nekog cilja? To su reči prvog čoveka grada i zato je sve ovo i diglo veliku pompu, a posle, nakon ovakog kompromisa, po mom mišljenju vrlo sramnog, stvari se zataškavaju - naglasio je Keljević. Dodao je i da je očigledno da je trenutna vladajuća koalicija od početka stabilna po brojnosti i kada su njihove fotelje u pitanju, ali vrlo nestabilna kada je reč o bilo kojoj drugoj važnoj odluci.

(BILSV, 30.10.2014)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook