Vlast pogazila reč i postavila direktora javnog preduzeća sa srednjom školom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 01. 2013. | Komentara: 0

Vlast pogazila reč i postavila direktora javnog preduzeća sa srednjom školom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu ocenila je danas da je odluka Skupštine grada Zrenjanina da na mesto direktora JP "Turistički centar" može doći osoba sa završenom srednjom stručnom spremom skandalozna.

LSVOni u saopštenju ističu da je ta odluka ponižavanje turističkih potencijala Zrenjanina, ali i srozavanje na najbezvredniji nivo svih vrednosti koje predstavlja stručnost.

Zrenjaninski ligaši podsećaju da su odbornici i odbornice vladajuće koalicije izglasali na prethodnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina izmenu Statuta Javnog preduzeća „Turistički centar“ Zrenjanin, kojom se menjaju uslovi za obavljanje direktorske funkcije u ovom preduzeću.

- Tako sada direktor javnog preduzeća koje se bavi objedinjavanjem turističke ponude Zrenjanina, promocijom i unapređenjem turističke ponude, organizacijom manifestacija, upravljanjem ugostiteljskim objektom "Gradska bašta", izletištem "Ada Šumice", izletištem "Tisa" i kupalištem "Peskara", kao i izradom i realizacijom projekata namenjenih razvoju turizma na teritoriji Grada Zrenjanina, sme da bude lice sa srednjom stručnom spremom i sa najmanje tri godine radnog staža u oblasti turizma - ističe se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin i dodaje da navedene uslove ispunjava novopostavljeni v.d. direktora, Dragan Vulešević.
 
- Uvereni smo da u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje postoje nezaposleni ljudi sa fakultetskim obrazovanjem iz oblasti turizma, koji bi odgovorno, savesno i nadasve stručno, a samim tim i kvalitetno, obavljali svoj posao. Ovako, svedoci smo da će namešten konkurs i direktorsko mesto u javnom preduzeću poslužiti za novo stranačko podmirivanje i kupovinu skupštinske tišine, jer teško da se ona više može nazvati većinom, s obzirom na to da svaki njen odbornik pokorno, poslušno i ćutke mora da glasa kako mu je rečeno - naglašeno je u saopštenju.

Ligaši i ligašice pozivaju gradonačelnika Ivana Bošnjaka da ne potpiše rešenje o imenovanju Dragana Vuleševića za direktora JP “Turistički centar” Zrenjanin i da na taj način pokaže da je dostojan gradonačelničkog mesta i da neće dozvoliti vređanje građana i građanki Zrenjanina. Ukoliko potpiše ovo rešenje, kako se navodi, on će biti najodgovorniji za sramotu koja će uslediti.
 
- GrO LSV Zrenjanin podseća Bošnjaka da je upravo njegova stranka, nakon osvojene vlasti u Zrenjaninu, obećala da će i dalje držati svoju reč i da: “Javna preduzeća neće služiti kao mesto za uhlebljenje gladnih partijskih usta”. On, kao njen predstavnik, ne bi smeo sebi da dozvoli da pogazi reč koju je dala njegova stranka u ime svih njenih članova i birača. Potpisivanje ovakvog direktorskog rešenja ujedno bi značilo da su građani i građanke Zrenjanina slagani i prevareni - zaključuje se u saopštenju zrenjaninskih ligaša.

(BILSV, 03.01.2012)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook