Vlast pogazila reč i postavila direktora javnog preduzeća sa srednjom školom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 01. 2013. | Komentara: 0

Vlast pogazila reč i postavila direktora javnog preduzeća sa srednjom školom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu ocenila je danas da je odluka Skupštine grada Zrenjanina da na mesto direktora JP "Turistički centar" može doći osoba sa završenom srednjom stručnom spremom skandalozna.

LSVOni u saopštenju ističu da je ta odluka ponižavanje turističkih potencijala Zrenjanina, ali i srozavanje na najbezvredniji nivo svih vrednosti koje predstavlja stručnost.

Zrenjaninski ligaši podsećaju da su odbornici i odbornice vladajuće koalicije izglasali na prethodnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina izmenu Statuta Javnog preduzeća „Turistički centar“ Zrenjanin, kojom se menjaju uslovi za obavljanje direktorske funkcije u ovom preduzeću.

- Tako sada direktor javnog preduzeća koje se bavi objedinjavanjem turističke ponude Zrenjanina, promocijom i unapređenjem turističke ponude, organizacijom manifestacija, upravljanjem ugostiteljskim objektom "Gradska bašta", izletištem "Ada Šumice", izletištem "Tisa" i kupalištem "Peskara", kao i izradom i realizacijom projekata namenjenih razvoju turizma na teritoriji Grada Zrenjanina, sme da bude lice sa srednjom stručnom spremom i sa najmanje tri godine radnog staža u oblasti turizma - ističe se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin i dodaje da navedene uslove ispunjava novopostavljeni v.d. direktora, Dragan Vulešević.
 
- Uvereni smo da u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje postoje nezaposleni ljudi sa fakultetskim obrazovanjem iz oblasti turizma, koji bi odgovorno, savesno i nadasve stručno, a samim tim i kvalitetno, obavljali svoj posao. Ovako, svedoci smo da će namešten konkurs i direktorsko mesto u javnom preduzeću poslužiti za novo stranačko podmirivanje i kupovinu skupštinske tišine, jer teško da se ona više može nazvati većinom, s obzirom na to da svaki njen odbornik pokorno, poslušno i ćutke mora da glasa kako mu je rečeno - naglašeno je u saopštenju.

Ligaši i ligašice pozivaju gradonačelnika Ivana Bošnjaka da ne potpiše rešenje o imenovanju Dragana Vuleševića za direktora JP “Turistički centar” Zrenjanin i da na taj način pokaže da je dostojan gradonačelničkog mesta i da neće dozvoliti vređanje građana i građanki Zrenjanina. Ukoliko potpiše ovo rešenje, kako se navodi, on će biti najodgovorniji za sramotu koja će uslediti.
 
- GrO LSV Zrenjanin podseća Bošnjaka da je upravo njegova stranka, nakon osvojene vlasti u Zrenjaninu, obećala da će i dalje držati svoju reč i da: “Javna preduzeća neće služiti kao mesto za uhlebljenje gladnih partijskih usta”. On, kao njen predstavnik, ne bi smeo sebi da dozvoli da pogazi reč koju je dala njegova stranka u ime svih njenih članova i birača. Potpisivanje ovakvog direktorskog rešenja ujedno bi značilo da su građani i građanke Zrenjanina slagani i prevareni - zaključuje se u saopštenju zrenjaninskih ligaša.

(BILSV, 03.01.2012)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook