Zašto u Zrenjaninu nema pozorišta kada padne 7 cm snega?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 14. 01. 2017. | Komentara: 0

Zašto u Zrenjaninu nema pozorišta kada padne 7 cm snega?

ZRENJANIN – Informacija da se zbog lošeg vremena otkazuju sve predstave koje su ovog vikenda bile na repertoaru Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ još je jedna potvrda lošeg stanja u kojem se nalaze zrenjaninske ustanove kulture, saopštio je danas odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton. 

LSV

Marton je podsetio da se u maju 2016. godine u zgradi Narodnog pozorišta obrušila ornamentika, te je na snazi bila privremena zabrana upotrebe velike sale.

- Lokalna vlast nema snage da se suoči sa ovim problemima, a sem snage, jasno je da ne postoji ni volja. Nedopustivo je da Gradsko veće nema člana zaduženog za resor kulture! Zrenjanin ima dugu pozorišnu tradiciju, a prošle godine je obeleženo i 70 godina dramske scene. Sjajna je to prošlost da bi se dozvolila devastacija Narodnog pozoriša, te Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva direktora ove ustanove kulture Ivana Francuskog da odgovori na pitanja vezana za loše stanje institucije koju vodi – istakao je odbornik LSV.

Aleksandar Marton je podsetio i da je Ivan Francuski do prošle godine bio direktor gradskog radija, koji je za vreme njeogovog mandata prestao da postoji. Istakao je i da se nada da sudbina tog radija neće zadesiti i Narodno pozorište. 

(BILSV, 14.01.2017)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook