Podrška protestima protiv usvajanja ACTA sporazuma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Podrška protestima protiv usvajanja ACTA sporazuma

Novi Sad, 27. februara - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine se aktivno uključuje i pridružuje protestima protiv cenzure interneta i pokušaja gušenja slobodnog govora i razmeni informacija.

LSVOSmatramo da internet treba da ostane slobodan medij koji spaja i povezuje ljude celog sveta bez obzira na njihove rasne, etničke, verske ili bilo kakve druge razlike.

Internet nije privatno vlasništvo pojedinca, kompanije ili bilo koje organizacije. Upravo iz tog razloga, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine je aktivno učestvovala u minulim protestima, šireći ideju o slobodnom protoku informacija i borbi protiv cenzure.

Smatramo da je dužnost i obaveza svih političkih struktura koje se bore za slobodu govora da se najoštrije usprotive eventualnom usvajanju ACTA sporazuma, te ćemo iz tog razloga, ukoliko dođe do glasanja o potpisivanju ovog međunarodnog sporazuma, pozvati svoje predstavnike i predstavnice u Narodnoj skupštini da za isti ne glasaju.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Nedelja, 02. 03. 2014. | Komentara: 0

Ostavite Teslu na miru!

NOVI SAD - Omladina LSV najoštrije protestuje zbog najave da se posmrtni ostaci Nikole Tesle nekakvim sporazumom ministarke energetike i SPC sele iz muzeja koji nosi njegovo ime u portu Hrama Svetog Save.
Omladina LSV | Subota, 01. 02. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan Novog Sada

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad danas je obeležio 1. februar, dan kada je pre 266 godina carica Marija Terezija potpisala „Povelju slobodnog kraljevskog grada“ i time Novi Sad postao slobodan grad.
Omladina LSV | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Protiv fašizma se moramo boriti svakodnevno

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijademokrata Vojvodine Novi Sad danas je polaganjem venca na Spomenik „Porodica“ na Keju žrtava racije i minutom ćutanja održala pomen žrtvama pogroma iz 1942. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook