Otvoreno pismo Vučeviću i Seviću zbog Elektrovojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Vučeviću i Seviću zbog Elektrovojvodine

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je danas pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i predsedniku Skupštine grada Novog Sada Siniši Seviću u kom ih poziva da hitno sazovu sednica Skupštine na kojoj će se odbornici upoznati sa problemom oduzimanja imovine Elektrovojvodine zbog čega će budžet Novog Sada biti oštećen.

LSV

- Obaveštavam Vas da su me kontaktirali zaposleni u Elektrovojvodini, zabrinuti zbog usvajanja Polaznih osnova za reorganizaciju JP EPS, koji će, po njihovom zaključku, voditi ka tome da se imovina Elektrovojvodine oduzima od Elektrovojvodine i dodeli novoosnovanom subjektu za obavljanje delatnosti upravljanja distributivnim sistemom Beogradu ili EPS-u. Tim zaključkom upozorava se i na to da prihod od prenosa struje više neće biti prihod Elektrovojvodine, nego preduzeća za distribuciju sa sedištem u Beogradu - navedeno je u pismu koje su u ime odborničke grupe LSV potpisale Aleksandra Jerkov i Zlata Peričin..

Dodaje se da isto važi i za planiranje investicija i održavanja, a delatnost prodaje električne energije isto se oduzima Elektrovojvodini i prenosi takođe novoosnovanom subjektu u Beogradu.

- Upozoravam Vas da će, ako se tako desi, budžet Novog Sada biti oštećen za ogroman prihod koji se u njega sliva, ili bi se u budućnosti mogao slivati, zbog toga što je sedište Elektrovojvodine u Novom Sadu. Zbog toga vas pozivam da u ovom trenutku preskočimo sve političke prepreke i razlike, jer je interes našeg grada i bolji život naših sugrađana u pitanju. Hitno sazovite sednicu Skupštine grada na kojoj će odbornici biti upoznati sa ovim problemom, i na kojoj će, nadam se, jednoglasno stati u zaštitu interesa Novosađana - navodi se u otvorenom pismu.

Jerkov i Peričin napominju da je zajednička dužnost svih koji predstavljaju svoje sugrađane, bez obzira na to kojim strankama pripadaju, zaštita njihovih interesa.

- Elektrovojvodina je srce novosadske i vojvođanske privrede i razvoja. Nju su Novosađani i građani AP Vojvodine, naši roditelji, gradili i izgradili. Svojim radom, kroz kredite koje su otplatili, kroz račune koje su redovno plaćali, po čemu su i danas Novosađani poznati. I danas Elektrovojvodina predstavlja najbolji i najrazvijeniji deo Elektroprivrede Srbije, kao kompanija sa najvećim procentom naplate u Srbiji, većim od 97%, i jedno od retkih javnih preduzeća koje ostvaruje profit i nije gubitaš.Ovo je i bio jedan od razloga zbog kog je Liga socijaldemokrata Vojvodine tražila da Elektrovojvodina, ali i svi drugi veliki sistemi koji su izgrađeni sredstvima građana Vojvodine, bude vraćena Vojvodini - ističe se u pismo odborničke grupe LSV koje je upućeno Vučeviću i Seviću.

(BILSV, 13.12.2012)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook