Ozbiljnije shvatiti proces pridruživanja Evropskoj uniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 20. 01. 2018. | Komentara: 0

Ozbiljnije shvatiti proces pridruživanja Evropskoj uniji

Novi Sad, 20. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama se snažno zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

LSV

Devedesetih godina je takva politika posmatrana kao izdajnička jeres, a danas velika većina političkih aktera zastupa tu poziciju.

Najava Komesara za proširenje Evropske unije Johanesa Hana da je 2025. godina realan termin za novi talas proširenja, te da su Srbija i Crna Gora trenutno u najpovoljnijoj poziciji, jasan je signal da Evropska unija želi ovaj region u svom članstvu.

Iako je predviđeni termin pomeren na 2025. godinu, te da mnogi smatraju da naša zemlja zaslužuje brze pristupanje, moramo biti realni i svesni svog napredovanja na putu evropskih integracija.

Srbija mora sprovestu potpunu reformu političkog sistema i približiti se standardima Evropske unije. Srbija mora brže ispunjavati traženo i efikasnije postupati u svim oblastima koje su sadržane u pregovaračkim poglavljima. To je važno prevashodno zbog toga jer moramo postati uređeno društvo, a ne samo da bismo ispunili zahteve EU.

Bez vladavine prava nema ozbiljne države. Bez rešavanja otvorenih sporova sa susedima, nema napretka u procesu evropskih integracija.

Nažalost, i poslednja dešavanja na Kosovu jasno ukazuju na krhkost mira na području Balkana, pa je potpuno jasno da vlasti regiona moraju uložiti ogroman napor u pravcu poboljšanja stanja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je posebno zabrinuta zbog snažnog anitevropskog, ali i antidemokratskog kursa u Srbiji. Pojedincima koji zastupaju te stavove sa ostavlja velik prostor u medijima sa nacionalnim pokrivenošću, pa se stiče utisak da i krugovi u vlasti nisu dovoljno posvećeni procesu evropskih integracija.

LSV traži jasnu strategiju i izbegavanje lutanja na evropskom putu!

Ako želimo u Evropsku uniju 2025. godine, proces pregovora mora biti završen u narednih pet godina.

Članica
Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook