Ozbiljnije shvatiti proces pridruživanja Evropskoj uniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 20. 01. 2018. | Komentara: 0

Ozbiljnije shvatiti proces pridruživanja Evropskoj uniji

Novi Sad, 20. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama se snažno zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

LSV

Devedesetih godina je takva politika posmatrana kao izdajnička jeres, a danas velika većina političkih aktera zastupa tu poziciju.

Najava Komesara za proširenje Evropske unije Johanesa Hana da je 2025. godina realan termin za novi talas proširenja, te da su Srbija i Crna Gora trenutno u najpovoljnijoj poziciji, jasan je signal da Evropska unija želi ovaj region u svom članstvu.

Iako je predviđeni termin pomeren na 2025. godinu, te da mnogi smatraju da naša zemlja zaslužuje brze pristupanje, moramo biti realni i svesni svog napredovanja na putu evropskih integracija.

Srbija mora sprovestu potpunu reformu političkog sistema i približiti se standardima Evropske unije. Srbija mora brže ispunjavati traženo i efikasnije postupati u svim oblastima koje su sadržane u pregovaračkim poglavljima. To je važno prevashodno zbog toga jer moramo postati uređeno društvo, a ne samo da bismo ispunili zahteve EU.

Bez vladavine prava nema ozbiljne države. Bez rešavanja otvorenih sporova sa susedima, nema napretka u procesu evropskih integracija.

Nažalost, i poslednja dešavanja na Kosovu jasno ukazuju na krhkost mira na području Balkana, pa je potpuno jasno da vlasti regiona moraju uložiti ogroman napor u pravcu poboljšanja stanja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je posebno zabrinuta zbog snažnog anitevropskog, ali i antidemokratskog kursa u Srbiji. Pojedincima koji zastupaju te stavove sa ostavlja velik prostor u medijima sa nacionalnim pokrivenošću, pa se stiče utisak da i krugovi u vlasti nisu dovoljno posvećeni procesu evropskih integracija.

LSV traži jasnu strategiju i izbegavanje lutanja na evropskom putu!

Ako želimo u Evropsku uniju 2025. godine, proces pregovora mora biti završen u narednih pet godina.

Članica
Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook