Pitanja za sastanak dve vlade: građani zaslužuju odgovore!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 18. 09. 2018. | Komentara: 0

Pitanja za sastanak dve vlade: građani zaslužuju odgovore!

Novi Sad, 18. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Pokrajinsku vladu da sutrašnji sastanak sa republičkom vladom iskoristi kako bi dobila barem nekoliko od mnogih odgovora važnih najpre za građane i građanke Vojvodine, ali i čitave Republike Srbije.

LSV

1. Kada će izmeniti sva loša rešenja u Zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom koja idu na štetu trudnica, porodilja i porodica sa malom decom? Kada će umesto ulaganja u nabavku „migova“ vlast omogućiti da đaci u ovoj zemlji konačno dobiju besplatne udžbenike? Za nabavku polovnih udžbenika, svesaka i školskog pribora, roditelji sa dvoje školske dece treba da izdvoje oko 30 hiljada dinara. Odakle?

2. Kako je moguće da gorivo poskupljuje, a cena nafte u svetu pada? Kada će se umanjiti zahvatanja države na ceni goriva? Dokle će biti moguće da NIS Gaspromnjeft, kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom i u trenutku dok plaćamo ovakve cene goriva, vadi našu naftu uz najnižu nadoknadu, tzv. rudnu rentu u Evropi od svega tri odsto, čime se direktno nanosi šteta budžetu Kikinde, Zrenjanina, Elemira, Turije i drugih mesta u Vojvodini gde bušotine rade neprekidno?

3. Kada će država predočiti uslove pod kojima će raditi kompanija „Tenis“, kao i ekonomske i ekološke posledice koje će to izazvati? Budući da je vrednost njihove investicije značajno manja od najavljivane, da li će prestati da im se daje zemlja u dugoročni zakup i da li će biti izmenjen ugovor u korist zaštite vojvođanskih poljoprivrednika? Kako će se, s obzirom na loš glas koji prati ovu kompaniju, zaštititi prava radnika na farmama? Kako će rešiti pitanje smrada, otpadnih voda i sprečiti zagađivanje zemljišta u okolini farmi za uzgoj tovljenika?

Podsećamo predstavnike Pokrajinske vlade da su dužni da zastupaju interese građanki i građana AP Vojvodine.

Ukoliko odgovori na ova pitanja sutra izostanu, biće još jednom potpuno jasno da se uvažavanje Pokrajinske vlade i vojvođanskih institucija samo fingira i da služi kao mimikrija za sve jaču centralizaciju zemlje.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook