Pobeda LSV - puna plata za žabaljske trudnice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 06. 2013. | Komentara: 0

Pobeda LSV - puna plata za žabaljske trudnice

ŽABALJ –Skupština Opštine Žabalj, jednoglasno je juče usvojila Odluku o pomoći zaposlenim trudnicama za vreme privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili u vezi sa komplikacijama u trudnoći, a koje žive na teritoriji opštine Žabalj.

LSVInicijativa za tu odluku pokrenuta je iz odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, koju je u ime OO LSV Žabalj 29. marta ove godine podneo šef odborničke grupe LSV i predsednik Skupštine Opštine Žabalj, Dragan Zlokolica.
Inicijativa LSV predviđa da se trudnicama 35 odsto razlike do punog ličnog dohotka nadomesti iz opstinskog budžeta.
Takođe, uz inicijativu LSV priložena je i peticija koju je sproveo Forum Žena OO LSV Žabalj, a koju je potpisalo 750 građanki i građana opštine Žabalj. Inicijativa LSV usvojena je jednoglasno, pošto su je podržali svi odbornici u parlamentu - njih 31.

(BILSV, 12. 06. 2013.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook