Podrška LSV rebalansu budžeta uslovljena novcem za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Podrška LSV rebalansu budžeta uslovljena novcem za Vojvodinu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će se o predloženom rebalansu budžeta za 2011. godinu izjasniti tek pošto bude poznato da li će biti usvojen amandman Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), izjavila je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

- Stranački organi će doneti odluku u zavisnosti od sudbine amandmana SVM, kojim se traži isplata duga pokrajinskom Fondu za kapitalne investicije - rekla je Jerkov novinarima u republičkom parlamentu. Prema njenim rečima, to su pare koje Srbija duguje Vojvodini a "zbog neprebacivanja tog novca u vojvođanski budžet Vojvodina je dovedena na rub propasti i bankrota". Ona je dodala da se postavlja pitanje kako Vojvodina može da obezbedi sredstva koja joj garantuje Ustav Srbije ukoliko ih sama Srbija ne da, a ukoliko ih Vojvodina ne prihoduje. Zbog toga je, kako je navela Jerkov, problematičan predloženi rebalans, kao i odnos Vlade Srbije prema Vojvodini.

(BILSV, 11.10.2011.)

 




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook