Podrška pokrajine Egzit festivalu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 23. 01. 2014. | Komentara: 0

Podrška pokrajine Egzit festivalu

NOVI SAD - Vlada Vojvodine podržavala je Egzit od njegovog osnivanja i težiće da nastavi tu podršku, jer je ta festival jedan od simbola Vojvodine i Srbije, izjavio je danas potpredsednik pokrajinske vlade Slaviša Grujić u razgovoru s direktorom Egzit tima Dušanom Kovačevićem.

LSV

Festival je, od osnivanja pre 14 godina, imao podršku pokrajinske vlade i Sekretarijata za kulturu i javno informisanje, čemu ćemo i nadalje težiti, jer je on jedan od simbola preopoznatljivosti Vojvodine i Srbije ne samo u regionu, već i mnogo šire, rekao je Grujić i čestitao Egzitu na nedavno osvojenom prvom mestu u kategoriji najvećih evropskih festivala. Kako je navedeno u saopštenju, Grujić i Kovačević razgovarali su o organizaciji ovogodišnjeg Egzit festivala, koji će biti održan od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi i od 15. do 17. jula kao "Si dens festival" na plaži Jaz u Budvi.Sagovornici su se saglasili da je Egzit festival jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji i da je vreme da se njegov program proširi i na uključivanje nekih drugih festivala, koji bi na prostoru Petrovaradinske tvrđave predstavili deo svog repertoara, navedeno je u saopštenju.

(BILSV, 23. 01. 2014)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook