Podrška pokrajine Egzit festivalu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 23. 01. 2014. | Komentara: 0

Podrška pokrajine Egzit festivalu

NOVI SAD - Vlada Vojvodine podržavala je Egzit od njegovog osnivanja i težiće da nastavi tu podršku, jer je ta festival jedan od simbola Vojvodine i Srbije, izjavio je danas potpredsednik pokrajinske vlade Slaviša Grujić u razgovoru s direktorom Egzit tima Dušanom Kovačevićem.

LSV

Festival je, od osnivanja pre 14 godina, imao podršku pokrajinske vlade i Sekretarijata za kulturu i javno informisanje, čemu ćemo i nadalje težiti, jer je on jedan od simbola preopoznatljivosti Vojvodine i Srbije ne samo u regionu, već i mnogo šire, rekao je Grujić i čestitao Egzitu na nedavno osvojenom prvom mestu u kategoriji najvećih evropskih festivala. Kako je navedeno u saopštenju, Grujić i Kovačević razgovarali su o organizaciji ovogodišnjeg Egzit festivala, koji će biti održan od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi i od 15. do 17. jula kao "Si dens festival" na plaži Jaz u Budvi.Sagovornici su se saglasili da je Egzit festival jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji i da je vreme da se njegov program proširi i na uključivanje nekih drugih festivala, koji bi na prostoru Petrovaradinske tvrđave predstavili deo svog repertoara, navedeno je u saopštenju.

(BILSV, 23. 01. 2014)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook