Pokrajina finansirala sportske terene u Vojlovici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 16. 11. 2012. | Komentara: 0

Pokrajina finansirala sportske terene u Vojlovici

PANČEVO – Rekonstrukciju i adaptaciju šest sportskih terena na teritoriji Grada Pančeva, čija je vrednost oko 20 miliona dinara, finansirala je Pokrajina. Sekretarka Pokrajinskog sekretarijata za sport Marinika Čobanu otvorila je terene u Gimnaziji „Uroš Predić“ i na stadionu u Vojlovici.

LSV

Za šest projekata rekonstrukcije i izgradnje terena za mali fudbal i multifunkcionalnih terena, čiju izgradnju finansira Pokrajinska Vlada i Sekretarijat za sport i omladinu, konkurisale su Mesne zajednice Centar i Vojlovica, Osnovne škole „Bratstvo Jedinstvo“ i „Goce Delčev“ u Jabuci, Gimnazija „Uroš Predić“ i Dom „Srce u Jabuci“. Za svaki od ovih terena izdvojeno je oko 3,6 miliona dinara.

- Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je izuzetno ponosan što u Pančevu može da otvori i promoviše prvi u nizu terena čija je izgradanja planirana. Na inicijativu Mesne zajednice Vojlovica izgrađen je teren za mali fudbal od veštačke trave. Vrednost ove investicije je oko tri i po miliona dinara. Danas otvaramo i multifunkcionalni teren u Gimnaziji u Pančevu. Mi smo na zahtev ove škole ispoštovali potrebu đaka i profesora da se tamo opremi jedan tartanski teren za košarku i odbojku – rekla je Marinika Čobanu. Ona je dodala da su tereni pre svega namenjenji deci, što jer u skladu sa osnovnom strategijom Sekretarijata koja se tiče razvoja i  unapređenja školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine.

– Za nas je bitno da deca imaju bezbedno mesto gde će provoditi svoje slobodno vreme i gde će se okupljati. Naravno da svi mi volimo da se okitimo uspesima naših vrhunskih sportista, ali tih uspeha svakako da nema bez dobro razvijenog škoskog sporta. Ovaj sportski kompleks u Vojlovici sigurno da je jedino mesto gde se mladi iz ove mesne zajednice okupljaju, a ovaj teren će još više uticati na to da se oni okrenu pravim životnim vrednostima – navela je ona. Čobanu je istakla i da ovo nije jedina.investicija u Pančevu, jer se uskoro očekuje okončanje opremanja teretane u sklopu Kajak kanu kluba “Pančevo”. Teren za mali fudbal dobila je MZ Vojlovica i fudbalski klub „Mladost“ u kojem trenira i igra oko 80 registrovanih fudbalera. U Gimanziji „Uroš Predić“ je izgrađen multifinkcionalni teren za košarku i odbojku, koji je napravljen od tartana. Pored terena će za dve do tri nedelje biti postavljene i montažne tribine, a Pokrajina će finansirati i rekonstrukciju parketa u fiskulturnoj sali.

(BILSV, 16. 11. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook