Pokrajina finansirala sportske terene u Vojlovici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 16. 11. 2012. | Komentara: 0

Pokrajina finansirala sportske terene u Vojlovici

PANČEVO – Rekonstrukciju i adaptaciju šest sportskih terena na teritoriji Grada Pančeva, čija je vrednost oko 20 miliona dinara, finansirala je Pokrajina. Sekretarka Pokrajinskog sekretarijata za sport Marinika Čobanu otvorila je terene u Gimnaziji „Uroš Predić“ i na stadionu u Vojlovici.

LSV

Za šest projekata rekonstrukcije i izgradnje terena za mali fudbal i multifunkcionalnih terena, čiju izgradnju finansira Pokrajinska Vlada i Sekretarijat za sport i omladinu, konkurisale su Mesne zajednice Centar i Vojlovica, Osnovne škole „Bratstvo Jedinstvo“ i „Goce Delčev“ u Jabuci, Gimnazija „Uroš Predić“ i Dom „Srce u Jabuci“. Za svaki od ovih terena izdvojeno je oko 3,6 miliona dinara.

- Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je izuzetno ponosan što u Pančevu može da otvori i promoviše prvi u nizu terena čija je izgradanja planirana. Na inicijativu Mesne zajednice Vojlovica izgrađen je teren za mali fudbal od veštačke trave. Vrednost ove investicije je oko tri i po miliona dinara. Danas otvaramo i multifunkcionalni teren u Gimnaziji u Pančevu. Mi smo na zahtev ove škole ispoštovali potrebu đaka i profesora da se tamo opremi jedan tartanski teren za košarku i odbojku – rekla je Marinika Čobanu. Ona je dodala da su tereni pre svega namenjenji deci, što jer u skladu sa osnovnom strategijom Sekretarijata koja se tiče razvoja i  unapređenja školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine.

– Za nas je bitno da deca imaju bezbedno mesto gde će provoditi svoje slobodno vreme i gde će se okupljati. Naravno da svi mi volimo da se okitimo uspesima naših vrhunskih sportista, ali tih uspeha svakako da nema bez dobro razvijenog škoskog sporta. Ovaj sportski kompleks u Vojlovici sigurno da je jedino mesto gde se mladi iz ove mesne zajednice okupljaju, a ovaj teren će još više uticati na to da se oni okrenu pravim životnim vrednostima – navela je ona. Čobanu je istakla i da ovo nije jedina.investicija u Pančevu, jer se uskoro očekuje okončanje opremanja teretane u sklopu Kajak kanu kluba “Pančevo”. Teren za mali fudbal dobila je MZ Vojlovica i fudbalski klub „Mladost“ u kojem trenira i igra oko 80 registrovanih fudbalera. U Gimanziji „Uroš Predić“ je izgrađen multifinkcionalni teren za košarku i odbojku, koji je napravljen od tartana. Pored terena će za dve do tri nedelje biti postavljene i montažne tribine, a Pokrajina će finansirati i rekonstrukciju parketa u fiskulturnoj sali.

(BILSV, 16. 11. 2012.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook