Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 03. 2015. | Komentara: 0

Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

NOVI SAD – Komentarišući to što Liga socijaldemokrata Vojvodine danas nije podržala odluku o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine, šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Dušan Jakovljev rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine.

LSV

– Liga socijaldemokrata Vojvodine, na insistiranju na ovim simbolima nastalim na osnovu opšteg utiska, tvrdi da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine i vraćanja Vojvodine na koncept iz XIX veka – rekao je on. A odgovarajući na pitanje ima li šta važnije za život građana Vojvodine od simbola pokrajine, Jakovljev je za tu televiziju podsetio da u ovom trenutku poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine razmatraju nacrt zakona o finansiranju Vojvodine, ali da odluka o  tradicionalnim simbolima mora da bude doneta, radi usaglašavanja Statuta sa odlukama Ustavnog suda Srbije.
– Dakle, što je pre donesemo, što je pre skinemo s vrata, moći ćemo da se bavimo onim stvarima koje su važnije – zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 13. 03. 2015)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook