Potrebna bolja primena Odluke o ravnopravnosti polova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 05. 2015. | Komentara: 0

Potrebna bolja primena Odluke o ravnopravnosti polova

NOVI SAD – Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je danas da je Zavod za ravnopravnost polova jedna od specifičnih institucija koje se na poseban način bave rodnom ravnopravnošću.

LSV

Učestvujući u raspravi o Izveštaju o poslovanju i završnom računu Zavoda za ravnopravnost polova za 2014. godinu, ona je na današnjoj sednici pokrajinske skupštine naglasila da se nada da će se u budućnosti više pričati o poštovanju Odluke o ravnopravnosti polova koju je ovaj parlament doneo 2004. godine, a još uvek je nedovoljno primenjuju pokrajinski organi.
 
Važna saradnja Zavoda i Rodnih studija
 
Osvrnuvši se na, kako je istakla Sedlarevićeva, najbolje primere navedene u izvestaju o poslovanju Zavoda za ravnopravnost polova, ona je pohvalila saradnju sa Rodnim studijama Univerziteta u Novom Sadu. Naglasila je da je promocija i ovakav način prezentovanja rada Rodnih studija u različitim gradovima u Vojvodini primer dobre prakse. Ona je istakla da je posebno bitan izdavački rad Zavoda za rodnu ravnopravnost, jer je Zavod izdavač magistarskih i doktorskih radova svih doktorantkinja i doktoranada Rodnih studija Univerziteta u Novom Sadu.
 
- Ono što se meni posebno dopalo jeste poseban rad sa ženama na selu. Informatička obuka, podsticanje rada ženskih nevladinih organizacija i njihova saradnja jesu, zaista, primer kako žene sa sela mogu kroz upoznavanje sa ženama iz drugih ženskih udruženja da nauče šta su to primeri dobre prakse i kako sve mogu da rade. Razvoj preduzetništva i preduzetničke inicijative žena sa sela je jako važan. Poštujem to što neko želi da se bavi tradicionalnim zanimanjima, to što neko želi da uči i prenosi svoje znanje, što se tiče, recimo, heklanja, ali je jako važno žene naučiti kako da se bave organskom proizvodnjom, informatički ih obučiti i dati im mogućnost da se bave i drugim poslovima – naglasila je Maja Sedlarević.
 
Pančevo – primer dobre prakse
 
Poslanica LSV je kao primer dobre prakse navela i primer Pančeva gde je u saradnji sa jednom nevladinom organizacijom i Savetom za rodnu ravnopravnost pokrenuta jedna kampanja. Naglasila je i da bi trebalo obezbediti održivost ovog projekta i obezbediti mu kontinuiran rad.
 
- Iskreno, verujem da će, ne samo Zavod za ravnopravnost polova, nego svi koji se rodnom ravnopravnošću bave, i u budućnosti imati podršku najvišeg predstavničkog tela Skupštine AP Vojvodine. Iskreno se nadam da ćemo u budućnosti ne samo pričati o dobrim rezultatima ovog Zavoda, nego o poštovanju odluke o ravnopravnosti polova koju je ovaj parlament doneo 2004. godine, a još uvek je nedovoljno primenjuju pokrajinski organi – zaključila je Maja Sedlarević.
 
(BILSV, 26.05.2015)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook