Potrebne dodatne izmene Statuta APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 04. 2014. | Komentara: 0

Potrebne dodatne izmene Statuta APV

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za Radio-televiziju Srbije da se LSV nada dodatnim izmenama StatutaAPV, a da će u protivnom glas ligaša izostati.

LSV

Kako je istakao, suštinsko je pitanje prvi stav člana 1 - da je Vojvodina osnovana Ustavom.

- To je teza koja je duboko pogrešna sa istorijskog, političkog i ideološkog aspekta. Jako je veliko pitanje je da li tako nešto možemo da podržimo - kaže Bogaroški.

On je u izjavi za Radio-televiziju Vojvodine istakao da poslanici LSV shvataju potrebu da se odluka USS ispoštuje i da je Statut upravo to i učinio.

- Verujem da će postojati i prostora i volje da svoje razlike usaglasimo i da dođemo do nekog kvalitetnijeg teksta. Isto tako, činjenica je da Liga mora da insistira na nekim stvarima koje smatramo da su u podlozi postojanja Vojvodine kao autonomne pokrajine – zaključio je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 02.04.2014)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook