Preduslov saradnje sa LSV je prihvatanje niza vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 07. 2013. | Komentara: 0

Preduslov saradnje sa LSV je prihvatanje niza vrednosti

NOVI SAD - Preduslov da Liga socijaldemokrata Vojvodine sarađuje s nekom političkom strankom jeste izgradnja građanskog društva i suočavanje s prošlošću, izjavio je potpredsednik LSV Branislav Bogaroški, komentarišući navode funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Milovačeva iz nedeljnog intervjua Dnevniku da bi se mogle pronaći neke dodirne tačke s LSV-om, pre svega oko radnih mesta i privrede.

bogaroski

- Naravno da su radna mesta i privredni razvoj prioritet svake vlasti, ali to nije jedino pitanje koje je važno za LSV i na kojem se može zasnivati politika. Preduslov da s nekima razgovaramo i sarađujemo jeste da se te vrednosti, koje su za nas prioritetne, prihvate kao osnovni sistem vrednosti u funkcionisanju neke buduće koalicije. Ne može se sve svesti na ekonomiju i radna mesta - rekao je Bogaroški za Dnevnik.
 

Odrediti jasnu politiku 

Milovančev je poručio i da bi se, sem o radnim mestima i razvoju privrede, s Ligom "mogli sasvim lepo uskladiti" u finansijskom smislu oko ustavnog procenta Vojvodini, pokrajinskih nadležnosti i toga "šta je to evropska regija" i kako regije funkcionišu u Evropi.

Za Ligu je to samo ekonomski aspekt cele priče, jer se prema rečima Bogaroškog, to pitanje ne svodi samo na ekonomiju nego i na vrednosni sistem. Napominje da su njima višejezičnost i multikulturnost najznačajniji aspekt izgradnje građanskog društva, dok se suočavanje s prošlošću, dodaje, odnosi na odnos SNS-a prema devedesetim godinama prošlog veka.

- Napravljen je niz ozbiljnih grešaka u prošlosti i prema tim greškama bi morali da se odrede, kao stranka koja je dosad imala izrazito nacionalni predznak i evroskeptična stranka koja je sad zauzela novi stav ili novi pravac u svom radu, ali ostaje taj deo neraščišćenih pitanja iz prošlosti - rekao je Bogaroški.
On je kazao da je tadašnja politika bila dijametralno suprotna sadašnjoj i da se SNS prema tome "mora jasno odrediti" mada, kako je napomenuo, "ima nekoliko izjava Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića na tu temu, ali ne preterano decidiranih".

Vlast u Vojvodini dok funkcioniše koalicija

A komentarišući očekivanja opozicije za vanrednim pokrajinskim izborima, Bogaroški, koji je i šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine, rekao je da formalnih uslova, odnosno uslova određenih Statutom, za raspivanje izbora nema.

- Pokrajinska vlast funkcioniše dok god funkcioniše koalicija - kaže Bogaroški. Dodao je da je minimum zajedničkih interesa vladajuće koalicije o izgradnji Pokrajine i njenih institucija odnosno autonomiji "i dalje nešto o čemu stranke koalicije mogu da se usaglase". Govoreći o odnosu Lige i DS-a unutar koalicije, rekao je da razlike među dvema strankama postoje, ali da nisu nepremostive.

- Do sada smo uvek uspeli da svaki probem unutar koalicije rešimo. Ne vidim razlog da to ne bude i ubuduće - kazao je Bogaroški.

(BILSV, 30. 07. 2013)

 




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook