Preduslov saradnje sa LSV je prihvatanje niza vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 07. 2013. | Komentara: 0

Preduslov saradnje sa LSV je prihvatanje niza vrednosti

NOVI SAD - Preduslov da Liga socijaldemokrata Vojvodine sarađuje s nekom političkom strankom jeste izgradnja građanskog društva i suočavanje s prošlošću, izjavio je potpredsednik LSV Branislav Bogaroški, komentarišući navode funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Milovačeva iz nedeljnog intervjua Dnevniku da bi se mogle pronaći neke dodirne tačke s LSV-om, pre svega oko radnih mesta i privrede.

bogaroski

- Naravno da su radna mesta i privredni razvoj prioritet svake vlasti, ali to nije jedino pitanje koje je važno za LSV i na kojem se može zasnivati politika. Preduslov da s nekima razgovaramo i sarađujemo jeste da se te vrednosti, koje su za nas prioritetne, prihvate kao osnovni sistem vrednosti u funkcionisanju neke buduće koalicije. Ne može se sve svesti na ekonomiju i radna mesta - rekao je Bogaroški za Dnevnik.
 

Odrediti jasnu politiku 

Milovančev je poručio i da bi se, sem o radnim mestima i razvoju privrede, s Ligom "mogli sasvim lepo uskladiti" u finansijskom smislu oko ustavnog procenta Vojvodini, pokrajinskih nadležnosti i toga "šta je to evropska regija" i kako regije funkcionišu u Evropi.

Za Ligu je to samo ekonomski aspekt cele priče, jer se prema rečima Bogaroškog, to pitanje ne svodi samo na ekonomiju nego i na vrednosni sistem. Napominje da su njima višejezičnost i multikulturnost najznačajniji aspekt izgradnje građanskog društva, dok se suočavanje s prošlošću, dodaje, odnosi na odnos SNS-a prema devedesetim godinama prošlog veka.

- Napravljen je niz ozbiljnih grešaka u prošlosti i prema tim greškama bi morali da se odrede, kao stranka koja je dosad imala izrazito nacionalni predznak i evroskeptična stranka koja je sad zauzela novi stav ili novi pravac u svom radu, ali ostaje taj deo neraščišćenih pitanja iz prošlosti - rekao je Bogaroški.
On je kazao da je tadašnja politika bila dijametralno suprotna sadašnjoj i da se SNS prema tome "mora jasno odrediti" mada, kako je napomenuo, "ima nekoliko izjava Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića na tu temu, ali ne preterano decidiranih".

Vlast u Vojvodini dok funkcioniše koalicija

A komentarišući očekivanja opozicije za vanrednim pokrajinskim izborima, Bogaroški, koji je i šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine, rekao je da formalnih uslova, odnosno uslova određenih Statutom, za raspivanje izbora nema.

- Pokrajinska vlast funkcioniše dok god funkcioniše koalicija - kaže Bogaroški. Dodao je da je minimum zajedničkih interesa vladajuće koalicije o izgradnji Pokrajine i njenih institucija odnosno autonomiji "i dalje nešto o čemu stranke koalicije mogu da se usaglase". Govoreći o odnosu Lige i DS-a unutar koalicije, rekao je da razlike među dvema strankama postoje, ali da nisu nepremostive.

- Do sada smo uvek uspeli da svaki probem unutar koalicije rešimo. Ne vidim razlog da to ne bude i ubuduće - kazao je Bogaroški.

(BILSV, 30. 07. 2013)

 




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook