Puna plata za trudnice i u Kovačici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 10. 01. 2014. | Komentara: 0

Puna plata za trudnice i u Kovačici

KOVAČICA - Na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Kovačica usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine da sve zaposlene trudnice za vreme trudničkog bolovanja dobijaju punu platu. U budžetu opštine Kovačica je otvorena nova pozicija sa koje će se isplaćivati nedostajućih 35 odsto do pune zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.

LSVOpština Kovačica je pre 10 godina imala skoro 28.0000 stanovnika, dok danas taj broj ne doseže 25.000 građana.

- Za prethodnih 10 godina opština Kovačica je izgubila oko 10 odsto stanovnika, što znači da faktički opština gubi jedan procenat stanovništva godišnje. Teška ekonomska situacija kao i površna i neodgovorna politika Vlade Republike Srbije po pitanju planiranja porodice, dovela je do smanjenja celokupnog nataliteta i zbog toga Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da je podrška porodici od strane opštine Kovačica od velikog  značaja – navodi se u saopštenju ligaša iz Kovačice. Oni ističu da je ovakav vid podrške, koji budžetu Kovačice neće predstavljati veliko opterećenje, više nego značajan za sve mlade porodice u toj opštini.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je dosad kroz čitav niz inicijativa na lokalnom nivou pokušala da pomogne trudnicama i porodiljama na celokupnoj teritoriji AP Vojvodine, nakon čega su neke lokalne samouprave na incijativu LSV donele odluke o različitim vrstama pomoći trudnicama i porodiljama.

(BILSV, 10.01.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook