Puna plata za trudnice i u Kovačici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 10. 01. 2014. | Komentara: 0

Puna plata za trudnice i u Kovačici

KOVAČICA - Na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Kovačica usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine da sve zaposlene trudnice za vreme trudničkog bolovanja dobijaju punu platu. U budžetu opštine Kovačica je otvorena nova pozicija sa koje će se isplaćivati nedostajućih 35 odsto do pune zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.

LSVOpština Kovačica je pre 10 godina imala skoro 28.0000 stanovnika, dok danas taj broj ne doseže 25.000 građana.

- Za prethodnih 10 godina opština Kovačica je izgubila oko 10 odsto stanovnika, što znači da faktički opština gubi jedan procenat stanovništva godišnje. Teška ekonomska situacija kao i površna i neodgovorna politika Vlade Republike Srbije po pitanju planiranja porodice, dovela je do smanjenja celokupnog nataliteta i zbog toga Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da je podrška porodici od strane opštine Kovačica od velikog  značaja – navodi se u saopštenju ligaša iz Kovačice. Oni ističu da je ovakav vid podrške, koji budžetu Kovačice neće predstavljati veliko opterećenje, više nego značajan za sve mlade porodice u toj opštini.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je dosad kroz čitav niz inicijativa na lokalnom nivou pokušala da pomogne trudnicama i porodiljama na celokupnoj teritoriji AP Vojvodine, nakon čega su neke lokalne samouprave na incijativu LSV donele odluke o različitim vrstama pomoći trudnicama i porodiljama.

(BILSV, 10.01.2013)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook