Rasvetliti paljenje ambasada Nemačke i SAD

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 09. 2014. | Komentara: 0

Rasvetliti paljenje ambasada Nemačke i SAD

BEOGRAD – Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova za utvrđivanje svih okolnosti paljenja ambasada SAD i Nemačke u Beogradu, februara 2008, posle mitinga protiv proglašenja nezavisnosti Kosova, prikupila je podatke i izjave svedoka, odnosno učesnika u tim događajima, kako bi se utvrdili propusti državnih organa, otkrili organizatori i akteri paljenja stranih diplomatskih predstavništava, objavio list Danas. 

LSV

Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV i član skupštinskog Odboru za odbranu i unutrašnje poslove, pred kojim bi trebalo da se nađe izveštaj Radne grupe, ocenjuje za Danas da je „javna tajna da su tadašnji premijer Vojislav Koštunica i njegovi saradnici politički inspiratori tog događaja, ali je pitanje da li će se doći do izjava svedoka policajaca o tome ko im je naredio da ustuknu pred huliganima i praktično dozvole paljenje ambasada“. 
– Ne sumnjam da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ozbiljne namere da rasvetli ovaj slučaj. Dobro je što je prepoznata neophodnost da se to učini. Videćemo koliko je istraga dobra i kakve će rezultate dati. Siguran sam da će odgovorni biti procesuirani, ako bude prikupljen dovoljan broj dokaza – ističe Bojan Kostreš. Kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Kostreš očekuje da se izveštaj radne grupe brzo nađe pred tim skupštinskim telom.

(BILSV, 08. 09. 2014)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook