Rasvetliti paljenje ambasada Nemačke i SAD

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 09. 2014. | Komentara: 0

Rasvetliti paljenje ambasada Nemačke i SAD

BEOGRAD – Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova za utvrđivanje svih okolnosti paljenja ambasada SAD i Nemačke u Beogradu, februara 2008, posle mitinga protiv proglašenja nezavisnosti Kosova, prikupila je podatke i izjave svedoka, odnosno učesnika u tim događajima, kako bi se utvrdili propusti državnih organa, otkrili organizatori i akteri paljenja stranih diplomatskih predstavništava, objavio list Danas. 

LSV

Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV i član skupštinskog Odboru za odbranu i unutrašnje poslove, pred kojim bi trebalo da se nađe izveštaj Radne grupe, ocenjuje za Danas da je „javna tajna da su tadašnji premijer Vojislav Koštunica i njegovi saradnici politički inspiratori tog događaja, ali je pitanje da li će se doći do izjava svedoka policajaca o tome ko im je naredio da ustuknu pred huliganima i praktično dozvole paljenje ambasada“. 
– Ne sumnjam da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ozbiljne namere da rasvetli ovaj slučaj. Dobro je što je prepoznata neophodnost da se to učini. Videćemo koliko je istraga dobra i kakve će rezultate dati. Siguran sam da će odgovorni biti procesuirani, ako bude prikupljen dovoljan broj dokaza – ističe Bojan Kostreš. Kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Kostreš očekuje da se izveštaj radne grupe brzo nađe pred tim skupštinskim telom.

(BILSV, 08. 09. 2014)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook