Rasvetliti paljenje ambasada Nemačke i SAD

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 09. 2014. | Komentara: 0

Rasvetliti paljenje ambasada Nemačke i SAD

BEOGRAD – Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova za utvrđivanje svih okolnosti paljenja ambasada SAD i Nemačke u Beogradu, februara 2008, posle mitinga protiv proglašenja nezavisnosti Kosova, prikupila je podatke i izjave svedoka, odnosno učesnika u tim događajima, kako bi se utvrdili propusti državnih organa, otkrili organizatori i akteri paljenja stranih diplomatskih predstavništava, objavio list Danas. 

LSV

Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV i član skupštinskog Odboru za odbranu i unutrašnje poslove, pred kojim bi trebalo da se nađe izveštaj Radne grupe, ocenjuje za Danas da je „javna tajna da su tadašnji premijer Vojislav Koštunica i njegovi saradnici politički inspiratori tog događaja, ali je pitanje da li će se doći do izjava svedoka policajaca o tome ko im je naredio da ustuknu pred huliganima i praktično dozvole paljenje ambasada“. 
– Ne sumnjam da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ozbiljne namere da rasvetli ovaj slučaj. Dobro je što je prepoznata neophodnost da se to učini. Videćemo koliko je istraga dobra i kakve će rezultate dati. Siguran sam da će odgovorni biti procesuirani, ako bude prikupljen dovoljan broj dokaza – ističe Bojan Kostreš. Kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Kostreš očekuje da se izveštaj radne grupe brzo nađe pred tim skupštinskim telom.

(BILSV, 08. 09. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook