Rasvetliti paljenje ambasada Nemačke i SAD

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 09. 2014. | Komentara: 0

Rasvetliti paljenje ambasada Nemačke i SAD

BEOGRAD – Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova za utvrđivanje svih okolnosti paljenja ambasada SAD i Nemačke u Beogradu, februara 2008, posle mitinga protiv proglašenja nezavisnosti Kosova, prikupila je podatke i izjave svedoka, odnosno učesnika u tim događajima, kako bi se utvrdili propusti državnih organa, otkrili organizatori i akteri paljenja stranih diplomatskih predstavništava, objavio list Danas. 

LSV

Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV i član skupštinskog Odboru za odbranu i unutrašnje poslove, pred kojim bi trebalo da se nađe izveštaj Radne grupe, ocenjuje za Danas da je „javna tajna da su tadašnji premijer Vojislav Koštunica i njegovi saradnici politički inspiratori tog događaja, ali je pitanje da li će se doći do izjava svedoka policajaca o tome ko im je naredio da ustuknu pred huliganima i praktično dozvole paljenje ambasada“. 
– Ne sumnjam da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ozbiljne namere da rasvetli ovaj slučaj. Dobro je što je prepoznata neophodnost da se to učini. Videćemo koliko je istraga dobra i kakve će rezultate dati. Siguran sam da će odgovorni biti procesuirani, ako bude prikupljen dovoljan broj dokaza – ističe Bojan Kostreš. Kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Kostreš očekuje da se izveštaj radne grupe brzo nađe pred tim skupštinskim telom.

(BILSV, 08. 09. 2014)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook