Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 23. 06. 2018. | Komentara: 0

Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je rebalans budžeta APV za 2018. godinu, o kojem su poslanici diskutovali ove sedmice, posledica nemanja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine. On je istakao da Pokrajinska vlada mora uskoro rešiti problem prenošenja neutrošenih sredstava ili priznati da ne ume da budžetski planira.

LSV

- Ovo je drugi rebalans u šest meseci. U samom obrazloženju rebalansa najavljen je i treći rebalans. Ja vam odgovorno tvrdim da pare koje se raspodele ovim rebalansom, neće biti potrošene u 2018. godini, a kamoli rebalans koji će biti u septembru mesecu. Mi smo imali u 2017. pet i po milijardi koje nisu utrošene, uglavnom iz kapitalnih subvencija. Ove godine to prelazi šest milijardi. Vi već sada imate 10 % budžeta koji su prenete na utrošena sredstva iz prošle budžetske godine. I to je problem koji će ova Vlada ili morati da prevaziđe ili da prizna da ne ume da budžetski planira – istakao je Bogaroški. 
(BILSV, 23.06.2018)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook