Rekonstruisana atletska staza u Sremskoj Mitrovici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 18. 07. 2015. | Komentara: 0

Rekonstruisana atletska staza u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Prvi Atletski stadion u Srbiji, koji je izgrađen pre osam godina u Sremskoj Mitrovici, juče je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „obukao novo ruho“. Naime, ovaj sekretarijat je uložio u sanaciju habajućeg sloja sintetičke atletske podloge sedam miliona dinara. Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić juče je svečano otovrila ovu rekonstriusanu stazu, koja se prostire na gotovo 7.000 kvadratnih metara.

LSV

Tepićeva je ovom prilikom istakla da je ulaganja u izgradnju sportske infrastrukture u Vojvodini jednako važno koliko i ulaganje u njeno održavanje, adaptaciju i saniranje.

- Svi smo svesni koliko je važno ulagati u izgradnju sportske infrastrukture, u izgradnju školskih sportskih sala, terena, igrališta, ali to nije dovoljno, svaki izgrađen objekat mora se vremenom i održavati, rekonstruisati, sanirati i adaptirati. Svedoci smo da je poslednjih godina postala praksa da se grade ogromne hale i tereni, koji posle budu prepušteni sami sebi i vrlo brzo postaju neupotrebljivi, a pre svega nebezbedni. Upravo zbog bezbednosti i funkcionalnosti, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu posebnu brigu vodi o rekonstrukciji sportskih objekata - naglasila je ona.

Sekretarka Tepić je istakla i da nakon ove rekonstrukcije, Sremska Mitrovica može da se pohvali da je postala atletski centar i to ne samo vojvođanski, već i republički, u koju je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ulagao i u prvoj fazi izgradnje, kao i u opremanje. 

- S obzirom na to da je Vojvodina već nadaleko poznata po svojim atletskim šampionima, svetskim i evropskim, nadam se da će na ovoj stazi trenirati i neka nova Ivana Španović i neki novi Mihail Dudaš. Takođe, s ponosom mogu da istaknem da je naš sekretarijat prava podrška sadašnjim i budućim šampionima, a dokaz je na samo ovaj specijalizovani objekat, već i zatvorena atletska hala u Novom Sadu čiju smo izgradnju takođe mi finansirali - zaključila je Marinika Tepić.

(BILSV, 18.07.2015)



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook