Rekonstruisana atletska staza u Sremskoj Mitrovici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 18. 07. 2015. | Komentara: 0

Rekonstruisana atletska staza u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Prvi Atletski stadion u Srbiji, koji je izgrađen pre osam godina u Sremskoj Mitrovici, juče je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „obukao novo ruho“. Naime, ovaj sekretarijat je uložio u sanaciju habajućeg sloja sintetičke atletske podloge sedam miliona dinara. Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić juče je svečano otovrila ovu rekonstriusanu stazu, koja se prostire na gotovo 7.000 kvadratnih metara.

LSV

Tepićeva je ovom prilikom istakla da je ulaganja u izgradnju sportske infrastrukture u Vojvodini jednako važno koliko i ulaganje u njeno održavanje, adaptaciju i saniranje.

- Svi smo svesni koliko je važno ulagati u izgradnju sportske infrastrukture, u izgradnju školskih sportskih sala, terena, igrališta, ali to nije dovoljno, svaki izgrađen objekat mora se vremenom i održavati, rekonstruisati, sanirati i adaptirati. Svedoci smo da je poslednjih godina postala praksa da se grade ogromne hale i tereni, koji posle budu prepušteni sami sebi i vrlo brzo postaju neupotrebljivi, a pre svega nebezbedni. Upravo zbog bezbednosti i funkcionalnosti, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu posebnu brigu vodi o rekonstrukciji sportskih objekata - naglasila je ona.

Sekretarka Tepić je istakla i da nakon ove rekonstrukcije, Sremska Mitrovica može da se pohvali da je postala atletski centar i to ne samo vojvođanski, već i republički, u koju je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ulagao i u prvoj fazi izgradnje, kao i u opremanje. 

- S obzirom na to da je Vojvodina već nadaleko poznata po svojim atletskim šampionima, svetskim i evropskim, nadam se da će na ovoj stazi trenirati i neka nova Ivana Španović i neki novi Mihail Dudaš. Takođe, s ponosom mogu da istaknem da je naš sekretarijat prava podrška sadašnjim i budućim šampionima, a dokaz je na samo ovaj specijalizovani objekat, već i zatvorena atletska hala u Novom Sadu čiju smo izgradnju takođe mi finansirali - zaključila je Marinika Tepić.

(BILSV, 18.07.2015)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook