Borba za decentralizaciju ne sme biti samo deklarativna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 02. 2018. | Komentara: 0

Borba za decentralizaciju ne sme biti samo deklarativna

Novi Sad, 04. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predstavnike Socijalističke partije Srbije u svim organima vlasti da se javno i snažno založe za decentralizaciju cele države Srbije. Poslednjih dana, u jeku borbe za glasove Beograđana, funkcioneri SPS-a pozvali su na decentralizaciju grada Beograda.

LSV

LSV pozdravlja svako zalaganje za kvalitetnie uređenje političkog sistema Srbije. Nažalost, bojimo se da je u slučaju socijalista sve samo u domenu političkog marketinga.

SPS je još devedesetih godina udario temelje strogoj centralizaciji Republike Srbije. Lokalne samouprave su u vreme Slobodana Miloševića izgubile imovinu i suštinsku samoupravu koju su imale za vreme Socijalističke federativne Republike Jugoslavije. Danas je jedan od čelnika SPS ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i nije primećen niti jedan jedini pomak u pravcu povećanja ingerencija gradova i opština.

Veoma su aktuelne i rasprave o izmenama Ustava Srbije, ali ni po ovom pitanju socijalisti nisu iznosili svoj stav. Nije li to bila prilika da zatraže decentralizacijju, kako cele Srbije, tako i grada Beograda?

Centralizacija guši Srbiju. SPS to do sada, nažalost, nije shvatio.

 Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook