Ko će da odgovara za opasan otpad u Beloj Crkvi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 15. 10. 2016. | Komentara: 0

Ko će da odgovara za opasan otpad u Beloj Crkvi?

Bela Crkva, 15. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da opštinska, pokrajinska i republička vlast najpre javno i precizno saopšte koji je to opasan otpad uskladišten i tretiran u napuštenoj hali fabrike „25.maj“ u Beloj Crkvi.

lsv
 
Dužni su da odgovore da li je i, ako jeste, u kojoj meri je građanima i građankama Bele Crkve ugroženo zdravlje usled tretmana opasnog otpada. 

Dužni su i da javno saopšte kakve će to efekte imati na zdravlje radnika koji su bili angažovani na tretmanu tog otpada i da li su sa tim efektima oni bili upoznati.
 
Dužni su da odgovore da li je i, ako jeste, kako je moguće da je otpad skladišten i tretiran šest meseci nakon zabrane od strane pokrajinskog inspektora za zaštitu životne sredine?
 
Ko je sve to učinio i ko će imenom i prezimenom za sve to da odgovara? 
Ko mu je sve to omogućio? I šta rade sve nadležne institucije svo ovo vreme?
 
Svako ima pravo na zdravu životnu sredinu i na blagovremeno i potpuno obaveštavanje o njenom stanju. To piše u Ustavu Republike Srbije, u članu 74. 
Zakon o zaštiti životne sredine precizira još mnogo toga na temu prava javnosti na informacije o stanju životne sredine. Sigurna sam da su nadležni za zaštitu životne sredine na opštinskom, pokrajinskom i republičkom nivou sa time upoznati.
 
I da su svesni da zato ne smeju da ćute.
 
Kao pokrajinska poslanica, lično ću zatražiti reakciju Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine.

Članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
i poslanica u Skupštini AP Vojvodine
Sandra Ristić



Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook