Kostreš: Pozivamo sve demokratske poslaničke grupe u Narodnoj skupštini da pokrenu postupak raskidanja energetskog sporazuma sa Rusijom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Pozivamo sve demokratske poslaničke grupe u Narodnoj skupštini da pokrenu postupak raskidanja energetskog sporazuma sa Rusijom

Novi Sad, 10. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja izjavu lidera SSP Dragana Đilasa u vezi štete koje energetski sporazum sa Ruskom Federacijom svakodnevno nanosi državi i građanima Srbije.

LSV

NIS je poklonjen Kremlju uz punu saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova koji je bio protiv toga.

Šteta koja je napravljena Srbiji je ogromna i potrebno je što pre učiniti sve da se loši potezi prethodnih i sadašnje vlasti isprave. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. godine su kraći za više stotina miliona evra.

Pozivamo sve demokratske, građanske i proevropske snage da se ujedine oko ovog, ali i drugih bitnih pitanja i spreče dalje propadanje zemlje i pljačku građana.

Neophodno je hitno reagovati, uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS (Naftagas) građanima Srbije i Vojvodine.

Pozivamo sve demokratske i proevropske poslanike da ovu inicijativu pokrenu u Narodnoj skupštini Republike Srbije i tako započnu proces raskidanja energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan KostrešSaopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Saopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook