LSV-VOJVOĐANI: Vučić, Brnabić i Dačić sramno ćute na čin postavljanja biste Mikloša Hortija u zgradi mađarskog parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Vučić, Brnabić i Dačić sramno ćute na čin postavljanja biste Mikloša Hortija u zgradi mađarskog parlamenta

Novi Sad, 8. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI pita predsednika republike Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i ministra inostranih poslova Ivicu Dačića da li je uklonjena bista ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je pre godinu dana postavljana u zgradi mađarskog parlamenta.

LSV

LSV-VOJVOĐANI su u više navrata zahtevali reakciju državnih organa Srbije, jer je čin rehabilitacije ratnog zločinca Hortija sramotan i ponižavajuć.

Da podsetimo da su ozloglašene Hortijeve trupe odgovorne za smrt gotovo 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine. Već prilikom ulaska mađarske okupacione vojske u Bačku u aprilu 1941. godine ubijeno je oko 3.500 civila, zatim je usledila zloglasna Racija u kojoj je ubijeno blizu 4.000 civila, a stanovništvo je u celini bilo izloženo zatvaranju u logore, proterivanju, zlostavljanju i mučenju.

Država Srbija je ćutala na naše zahteve, a mađarski premijer je umesto kritike iz Beograda, dobio najviši orden.

Ovakvo ponašanje najviših državnih organa Srbije je sramotno!

LSV-VOJVOĐANI ponovo zahteva da se bista ratnog zločinca Hortija ukloni iz zgrade mađarskog parlamenta i da tako, najzad, prestane sramotno gaženje žrtava fašističkih zločina.


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani



Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook