LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

Oštra osuda napada na Čedomira Jovanovića

NOVI SAD, 17. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad huligana na predsednika Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića i zahteva hitnu reakciju svih nadležnih organa.
Saopštenja | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

Tekst deklaracije ponovo prihvatljiv za LSV

NOVI SAD, 17. april - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić sastali su se danas u Novom Sadu.
Saopštenja | Nedelja, 14. 04. 2013. | Komentara: 0

Delegacija LSV na kongresu EFA

NOVI SAD, 14. april - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom i međunarodnim sekretarom Đorđem Stojšićem boravila je kao gost na kongresu EFA - European Free Alliance.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook