LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Novi Sad, 26. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.

LSV

Vesić je pre nego što je sekao slavljeničku tortu na beogradskom „Prokopu“ morao da organizuje barem konferenciju za novinare na nekom od mesta na kojem je u poslednjih godinu dana došlo do iskakanja vozova i cisterni sa opasnim otpadom.

Po podacima preduzeća „Srbija kargo“, od januara 2022. godine na prugama u Srbiji iskliznula su 194 teretna voza, od kojih 26 onih koji su prevozili opasne materije.

Ministra Vesića očito ne interesuju istinski problemi naše železnice, nego nastavlja sa svojim marketinškim objavama na Instagramu.

LSV insistira na korenitim promenama u železničkom sistemu Srbije i prestanku zanemarivanja brojnih železničkih pravaca.

Železnica se mora modernizovati, ali se to ne radi hvalisanjem na Instagramu.

Poziv Vesiću ostaje. Ministar bi morao da dođe u Zrenjanin vozom iz Beograda. Šteta je što ne može putničkim, jer on i dalje ne funkcioniše.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Subota, 27. 10. 2012. | Komentara: 1

Pronađite odgovorne za napade u Pančevu

PANČEVO, 27. oktobar – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, organizovao je danas protest ispred sedišta Policijske uprave Pančevo zbog kontinuiranih napada na njene prostorije u tom gradu.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2012. | Komentara: 0

Nadležni da jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu

TEMERIN, 22. oktobar - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin poziva nadležne da jasno kažu šta se dogodilo u subotu u našem mestu.
Saopštenja | Petak, 19. 10. 2012. | Komentara: 0

Novi Sad zaslužuje da bude evropska prestonica kulture

NOVI SAD, 19. oktobar – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva upodobljenu vlast u Novom Sadu da jasno kaže zašto se propuštaju šanse za lobiranje da Novi Sad bude evropska prestonica kulture 2020. godine, ili se od te kandidature odustalo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook