LSV: Obnoviti železničke linije za putnički saobraćaj između Beograda, Pančeva i Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 01. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Obnoviti železničke linije za putnički saobraćaj između Beograda, Pančeva i Zrenjanina

Novi Sad, 01. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih vlasti da učine sve da se ponovo uvedu železničke linije koje povezuju Beograd sa Pančevom i Zrenjaninom.

LSV

Građani Banata koji su ranije koristili usluge železničkog prevoza već godinama su uskraćeni za tu mogućnost.

To u velikoj meri otežava njihovu komunikaciju sa Beogradom, a utiče i na njihove kućne budžete. Posebno su ugroženi studenti i učenici, jer su mesečne karte za autobuski saobraćaj znatno poskupele, pa primera radi sada jedan od prevoznika mesečnu kartu na relaciji Pančevo-Beograd naplaćuje 5.500 dinara. Mnogi građani Pančeva se pitaju zašto se ne obnovi linija „Beovoza“ koja je godinama uspešno funkcionisala.

Pruga Zrenjanin-Beograd bila je procesu rekonstrukcije, a poslednje dve godine je korištena kao alternativni pravac teretnog saobraćaja zbog rekonstrukcije brze pruge Beograd-Novi Sad. To je poseban problem za stanovnike naseljenih mesta, jer je autobuski saobraćaj veoma ograničen.

Brzi voz „Soko“ već povezuje glavne gradove Srbije i Vojvodine, ali putnički saobraćaj između Zrenjanina i Beograda još nije obnovljen.

Banaćanima je drago što „Soko“ dostiže velike brzine, ali njima je, ipak, preče da ponovo funkcioniše putnički saobraćaj i u njihovom kraju zemlje.

Jan Gages
Član Izvršnog odbora
Liga socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook