LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

Novi Sad, 17. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da se pod hitno zabrane sve aktivnosti ruske paravojne-terorističke jedinice „Vagner“ u Srbiji.

LSV

Ova paravojna-teroristička grupa učestvuje u agresiji na Ukrajinu i po procenama čini oko 10% vojnih snaga koje napadaju i uništavaju ovu nezavisnu državu.

Izveštaji govore da se radi o formaciji poznatoj po brojnim brutalnostima i zločinima.

Paravojna-teroristička grupa „Vagner“ započela je aktivnosti i u Srbiji. Javnost je još u decembru saznala za prisustvo ove grupe u našoj zemlji, a pre nekoliko dana je putem oglasa pozvala građane Srbije na regrutaciju za rat u Ukrajini.
Povezanost „Vagnera“ sa opasnim desničarskom grupama u Srbiji je i više nego jasna.

Sve ovo mora se prekinuti. Paravojno-teroristička grupa „Vagner“ mora se proterati iz Srbije, a svi strani ili domaći državljani koji sprovode njene aktivnosti u našoj zemlji moraju biti zakonski sankcionisani.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 12. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani LSV uz ProGlas!

Vojvođani su danas snažno uz ProGlas! Vojvodina je sinonim za slobodu, različitost, kulturu i evropsku Srbiju. Pozivamo sve Vojvođane da se pridruže ProGlasu, da prate njegove inicijatore u pozivu svojim rođacima, komšijama i prijateljima da iskoriste svoj glas za promene. U tim promenama, glas Vojvodine se mora čuti.
Saopštenja | Četvrtak, 09. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručio ministru Vesiću: Dosta lažnih obećanja!

Najava ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića o rekonstrukciji železničkih pruga u Vojvodini, koje će početi da se grade „već“ sledeće godine, Vojvođane koji žive tamo i koji su navikli na pusta obećanja vladajuće stranke, posebno uoči izbora, ostavila je, u najmanju ruku, ravnodušnima.
Saopštenja | Sreda, 08. 11. 2023. | Komentara: 0

Bojan Kostreš: Vojvođani na pokrajinske izbore izlaze samostalno jer glas Vojvodine mora da se čuje

Predsednik Vojvođana LSV istakao je da će se boriti za decentralizaciju, jaku poljoprivredu i očuvanje vojvođanskog načina života, te pozvao sve Vojvođane na izlazak na izbore 17. decembra



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook