Ne davati garancije za Mladićevu privremenu slobodu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 03. 09. 2017. | Komentara: 0

Ne davati garancije za Mladićevu privremenu slobodu

Novi Sad, 03. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da ni u kom slučaju ne uputi zahtev za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića.

LSV

Kao što je poznato, optužnica Tribunala za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugolaviji tereti Mladića za zločin genocida, progon na političkoj, verskoj i nacinalnoj osnovi, istrebljenje kao zločin protiv čovečnosti, deportacije, uzimanja talaca i ostala nehumana dela.

Mladić je četrnaest godina bio jedan od najtraženijih begunaca na Interpolovoj poternici, i tek je maja 2011. godine uhapšen u okolini Zrenjanina.

Srbija se godinama suočavala sa brojnim problemima vezanim za Mladićevo skrivanje.

Ratovi devedesetih godina na svetlost dana vratili su masovne zločine protiv čovečnosti i predstavljaju tamnu stranicu u istoriji balkanskih naroda. Suđenje optuženicima za ratne zločina prilika je da se cele nacije i države suoče sa zločinima, koji su često činjeni u njihovo ime.

Bilo kakva garancija za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, koju bi dale vlasti Srbije, predstavljala bi nedobronameran gest, koji bi naneo veliku štetu međunarodnoj poziciji Srbije i uveliko narušio odnose naše i susednih država.

 
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook