Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Novi Sad, 29. mart 2024 - Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

LSV

Jeste li svesni šta radite? Jeste li svesni da grupa mladih, nacionalizmom zavedenih i mržnjom zadojenih ljudi, blokira rad jednog fakulteta? Jeste li svesni da se unutar Filozofskog fakulteta nalazi grupa uglednih profesora koja se zatvorila da bi ga sačuvala od mogućeg napada huligana? Jeste li svesni da podržavate ekstremno desničarske huligane i indoktrinisane mladiće u majicama ubica i ratnih zločinaca nasuprot profesorima koji pokušavaju da sačuvaju svoj fakultet, svoje akademsko dostojanstvo i svoje studente? Šta radite to, do čega nas to vodite? Jeste li svesni opasnosti koju izazivate? 

Pozivam vas da pod hitno reagujete i oslobodite fakultet od huliganske opsade i pokažete odgovornost, a pogotovo da zaštitite odvažne profesore koji se žrtvuju da sačuvaju integritet i fakultet u državi koju dovodite do ivice eksplozije.

Bojan Kostreš
predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Saopštenja | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Ne povlačiti se pred nasiljem

NOVI SAD - Niko nema prava na nasilje, a država nema prava da se pred nasiljem povlači.

Građani koji ispunjavaju svoje obaveze prema državi i društvu i nikoga ne napadaju,
imaju pravo na okupljanje i takav skup treba da se održi.

Saopštenja | Subota, 24. 09. 2011. | Komentara: 0

Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je usvojilo zaključke sa sastanka predsednika LSV Nenada Čanka i predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića kojima se utvrđuje način vraćanja imovine AP Vojvodini.
Saopštenja | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je donelo odluku da narodni poslanici LSV glasaju protiv Predloga zakona o železnici zbog toga što on ekonomski šteti Vojvodini i ne sadrži princip na kojem LSV insistira, a to je da onaj ko je finansirao, izgradio i ulagao u neku imovinu, treba da nad njom ima upravljačka, osnivačka i vlasnička prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook