Ratni zločinac i posle dve nedelje sedi u parlamentu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 24. 04. 2018. | Komentara: 0

Ratni zločinac i posle dve nedelje sedi u parlamentu

Novi Sad, 24. april 2018 - Sutra, u sredu, 25. aprila, navršiće se dve nedelje od kako u Narodnoj skupštini Republike Srbije sedi osuđeni ratni zločinac, koji je odmah istog dana poručio i da je spreman da svoje zločine ponovi. Parlament, kao ni drugi nadležni državni organi još nisu učinili ništa tim povodom.

lsv

Zakon o izboru narodnih poslanika, kao jedan od razloga za prestanak mandata pre isteka vremena na koje je poslanik izabran, navodi pravosnažnu sudsku odluka kojom je poslanik osuđen na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od najmanje šest meseci. Šešelju je, podsetimo, izrečena desetogodišnja zatvorska kazna.

I dok su parlament i nadležni državni organi neodlučni da zakon primene, Šešelj dr Vojislav i njegova organizacija SRS stigli su tokom dve nedelje da izazovu incident zbog kojeg je hrvatska delegacija prekinula posetu Srbiji i isplaniraju skup u Hrtkovcima, prete Nenadu Čanku i Tomislavu Žigmanovu, da Aleksandru Jerkov u poslaničkoj klupi zaspu salvom uvreda i pretnji, da fizički nasrnu na predsednika LSV, a potom prete Oliveri Kovačević i Ivanu Ivanoviću.

Krajnji je trenutak da vlast konačno postane svesna koliko štete ugledu parlamenta nanosi svaki dan koji u poslaničkoj klupi i kao član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije, provede čovek osuđen za ratni zločin, odnosno progon i podsticanje na progon Hrvata u Hrtkovcima 1992. godine.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će nastaviti i sa upornim insistiranjem da se poštuje zakon i Šešelju oduzme mandat. 
I nema nameru da dozvoli da se ponove Hrtkovci.  
 
Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook