Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 12. 02. 2015. | Komentara: 0

Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

Novi Sad, 12. februar - Da je u Srbiji izvršena lustracija, malo je verovatno da bi Tomislav Nikolić danas bio predsednik države, a Smilja Avramov dobitnik državnog ordena.

LSV
 
Nakon odlikovanja Smilje Avramov, dobro poznate iz mračnih devedesetih godina prošlog veka, sledeće što se može očekivati od Tomislava Nikolića je da odlikuje i Vojislava Šešelja.
 
Ako se za politiku koja je donela stotine hiljada mrtvih i izbegličke kolone dodeljuju ordeni, onda stvarno treba da se zapitamo gde živimo.
 
Sve što je Smilja Avramov govorila i radila iz prvog ešalona Miloševićevih akademika kako tih devedesetih, tako i godinama posle, sprečilo bi svakog drugog predsednika, koji se makar deklarativno zalaže za evropski put svoje zemlje, da je uprkos njenoj akademskoj karijeri nagradi državnim odlikovanjem.  
 
Osim, naravno, onoga ko je takvu politiku i sam podržavao.
 
O rangu i društvu u koje je Smilja Avramov na ovaj način uvrštena, ne vredi ni govoriti.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook