Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 03. 2018. | Komentara: 0

Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

Novi Sad, 10. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim organima u vladama Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine da li je učinjeno sve da se spremno dočekaju mogući poplavni talasi.

LSV

Iskustva iz 2005, 2006, i, naročito, 2014. godine jasno ukazuju na brojne manjkavosti sistema odbrane od poplava.

Već prvih dana marta su zabeležene poplave manjih i srednjih obima u opštinama Prokuplje, Žitorađa, Zaječar, Doljevac i Negotin.

Velika količina snega na planinama, kao i najava kišnog proleća, postavlja pred nadležne organe brojne zadatke u odbrani od poplava.

Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma dobro se seća obećanja datih 2014. godine. Govorilo se tada o ojačavanju zaštitinih sistema, izgradnji nasipa, jačanju već postojećih, osavremenjavanju drenažnih sistema...

Šta je urađeno u prethodne četiri godine?

Ljudske žrtve i ogromna materijalna šteta iz 2014. godine veliko su upozorenje svima koji imaju odgovornost u sistemu zaštite od polava.

LSV očekuje odgovore na ova pitanja, jer bezbednost građana, njihove imovine, kao i imovine države, mora biti prioritetan zadatak.

Branislav Knežević,
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook