Za napad na Radišića jednako krivi i napadači i crtači meta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Za napad na Radišića jednako krivi i napadači i crtači meta

Novi Sad, 02. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje  napad na Nikolu Radišića, novinara Televizije N1. Posebno ističemo činjenicu da je ovo već  ko zna koji put da otvoreno  targetiranje od strane predsednika države i funkcionera vlade dovodi do pretnji i napada na one koje su u svojim huškačkim govorima označili kao neprijatelje.

LSV

Poznati scenario da višegodišnje  etiketiranje nekog kao izdajnika i neprijatelja, na kraju dovodi do napada na tu ličnost ostvario se i ovog puta.

To što ostrašćene pristalice vladajuće partije smatraju da imaju pravo da nekom psuju mater "američku" i "izdajničku" posledica je i toga što većina počinilaca takvih dela nikad nije za njih snosila posledice.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita one koji svojim izjavama stvaraju huškačku atmosferu protiv pojedinaca i institucija da li su svesni odgovornosti i posledica koje njihov govor mržnje proizvodi, ili je takav ishod i krajnji cilj kako bi se obezbedila apsolutna poslušnička atmosfera i neprikosnoveno jednoumlje.

LSV zato od nadležnih institucija zahteva da napadači na Nikolu Radišića budu pronađeni, najstrože kažnjeni a javnost adekvatno obaveštena o kažnjavanju ovog divljačkog ponašanja.

Od državnih funkcionera očekujemo da se dozovu pameti i počnu da rade svoj posao, za koji su izabrani i plaćeni, a ne da smišljaju nove neprijatelje i crtaju mete na njima, kako bi skrenuli pažnju sa svojih neuspeha i nesposobnosti da obezbede stanovništvu pristojan život.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook