Smenama saveta fakulteta narušena autonomija Univerziteta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Smenama saveta fakulteta narušena autonomija Univerziteta

Novi Sad, 08. septembar 2017 - Samovolja i bahatost vladajuće Srpske napredne stranke prema čitavom društvu u Vojvodini stigla je i do fakulteta Novosadskog univerziteta. 

LSV

Glasačkom mašinerijom vladajuće većine u skupštini Vojvodine smenjeni su članovi saveta (iz reda osnivača) osam fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, čime su ponižene ove visokoškolske ustanove. Smena članova saveta fakulteta bez obrazloženja i značajno pre kraja mandata govori u prilog tezi da vladajući režim želi da stavi pod kontrolu, ućutka i ponizi Univerzitet u Novom Sadu. 

Navedenom samovoljom skupštinske većine ozbiljno je narušena autonomija Univerziteta.

Bahatost i nasilje vladajućeg režima se ogleda i u tome što su prekršeni do sada ustanovljeni dobri običaji, da se i predstavnicima opozicije ponude mesta u savetima visokoškolskih ustanova Univerziteta u Novom Sadu. 

Podsećamo, osnivač Univerziteta je Skupština AP Vojvodine, a ne bilo koja stranka, pa je odluka o postavljanju isključivo naprednjačkog kadra u savete fakulteta sramna i primitivna.

Poručujemo pokrajinskoj naprednjačkoj vlasti da se Vojvodina neće tako lako pokoriti, a Univerzitet u Novom Sadu neće večno ćutati i trpeti sva poniženja i osvete loših đaka. 

Univerziteti u Srbiji su umeli da se odbrane i sačuvaju svoju autonomiju i u mnogo težim okolnostima, umeće to i danas.

                                           
Predsednik Stručnog saveta za nauku 
i tehnološki razvoj 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Milivoj Bešlin




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook