Smenama saveta fakulteta narušena autonomija Univerziteta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Smenama saveta fakulteta narušena autonomija Univerziteta

Novi Sad, 08. septembar 2017 - Samovolja i bahatost vladajuće Srpske napredne stranke prema čitavom društvu u Vojvodini stigla je i do fakulteta Novosadskog univerziteta. 

LSV

Glasačkom mašinerijom vladajuće većine u skupštini Vojvodine smenjeni su članovi saveta (iz reda osnivača) osam fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, čime su ponižene ove visokoškolske ustanove. Smena članova saveta fakulteta bez obrazloženja i značajno pre kraja mandata govori u prilog tezi da vladajući režim želi da stavi pod kontrolu, ućutka i ponizi Univerzitet u Novom Sadu. 

Navedenom samovoljom skupštinske većine ozbiljno je narušena autonomija Univerziteta.

Bahatost i nasilje vladajućeg režima se ogleda i u tome što su prekršeni do sada ustanovljeni dobri običaji, da se i predstavnicima opozicije ponude mesta u savetima visokoškolskih ustanova Univerziteta u Novom Sadu. 

Podsećamo, osnivač Univerziteta je Skupština AP Vojvodine, a ne bilo koja stranka, pa je odluka o postavljanju isključivo naprednjačkog kadra u savete fakulteta sramna i primitivna.

Poručujemo pokrajinskoj naprednjačkoj vlasti da se Vojvodina neće tako lako pokoriti, a Univerzitet u Novom Sadu neće večno ćutati i trpeti sva poniženja i osvete loših đaka. 

Univerziteti u Srbiji su umeli da se odbrane i sačuvaju svoju autonomiju i u mnogo težim okolnostima, umeće to i danas.

                                           
Predsednik Stručnog saveta za nauku 
i tehnološki razvoj 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Milivoj Bešlin




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook