SNP je stub kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 0

SNP je stub kulture

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić istakao je prilikom današnje posete Srpskom narodnom pozorištu da je značaj SNP-a velik, kako u Vojvodini, tako i šire, jer ova institucija jeste stub kulture i kao takva sve resorne državne institucije o njoj moraju da brinu i da je podržavaju.

LSV

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević upoznao je resornog sekretara o aktuelnim dešavanjima u najstarijem nacionalnom teatru u Vojvodini, naglasivši da će se ovogodišnja pozorišna sezona otvoriti sa četiri dramske premijere, sa čime se može pohvaliti vrlo malo pozorišta u našoj državi. U pitanju su dramske koprodukcije i kao takve, odnosno kao ansambl različitih pozorišta očekujemo i pozitivne reakcije kako publike, tako i kritike i ujedno smatramo da to i jeste budućnost pozorišta uopšte.

Milosavljević je informisao sekretara Grujića i o tekućim problemima vezanim za realizaciju nekoliko projekata, koje je trebalo da finansira republičko Ministarstvo za kulturu, ali je to učinilo samo jednim malim delom. Upoznao ga je i sa  usaglašavanjem predstojećih sistematizacija u pozorištu, kao i  o daljim planovima vezanim za opremanje ovog teatra, koji je u suštini promenio svoj unutrašnji izgled rekonstrukcijom i adaptacijom, ali nedostaje kvalitetna scenska rasveta i kvalitetna zvučna oprema.

- Ovogodišnji repertoar je veoma bogat i sadržajan i zato on opravdana dobijena sredstva. Kada je u pitanju neophodna scenska rasveta i opremanje tehnike jasno je da o tome možemo razgovarati tek kada se donese i pokrajinski budžet za 2013. godinu i na osnovu raspoloživih sredstava videti koliko se može pomoći. Osim toga, veoma je važno, da svi zajedno mi kao osnivači i vi kao nosioci teatarskog života u Vojvodini treba što više da promovišemo pozorišnu kulturu ne samo kod nas, već i izvan naših granica – istakao je Slaviša Grujić.

(BILSV, 10.10.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook