SNP je stub kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 0

SNP je stub kulture

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić istakao je prilikom današnje posete Srpskom narodnom pozorištu da je značaj SNP-a velik, kako u Vojvodini, tako i šire, jer ova institucija jeste stub kulture i kao takva sve resorne državne institucije o njoj moraju da brinu i da je podržavaju.

LSV

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević upoznao je resornog sekretara o aktuelnim dešavanjima u najstarijem nacionalnom teatru u Vojvodini, naglasivši da će se ovogodišnja pozorišna sezona otvoriti sa četiri dramske premijere, sa čime se može pohvaliti vrlo malo pozorišta u našoj državi. U pitanju su dramske koprodukcije i kao takve, odnosno kao ansambl različitih pozorišta očekujemo i pozitivne reakcije kako publike, tako i kritike i ujedno smatramo da to i jeste budućnost pozorišta uopšte.

Milosavljević je informisao sekretara Grujića i o tekućim problemima vezanim za realizaciju nekoliko projekata, koje je trebalo da finansira republičko Ministarstvo za kulturu, ali je to učinilo samo jednim malim delom. Upoznao ga je i sa  usaglašavanjem predstojećih sistematizacija u pozorištu, kao i  o daljim planovima vezanim za opremanje ovog teatra, koji je u suštini promenio svoj unutrašnji izgled rekonstrukcijom i adaptacijom, ali nedostaje kvalitetna scenska rasveta i kvalitetna zvučna oprema.

- Ovogodišnji repertoar je veoma bogat i sadržajan i zato on opravdana dobijena sredstva. Kada je u pitanju neophodna scenska rasveta i opremanje tehnike jasno je da o tome možemo razgovarati tek kada se donese i pokrajinski budžet za 2013. godinu i na osnovu raspoloživih sredstava videti koliko se može pomoći. Osim toga, veoma je važno, da svi zajedno mi kao osnivači i vi kao nosioci teatarskog života u Vojvodini treba što više da promovišemo pozorišnu kulturu ne samo kod nas, već i izvan naših granica – istakao je Slaviša Grujić.

(BILSV, 10.10.2012)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook